CASE STUDY

En digital plattform för Sveriges ledande demokratifestival

Järvaveckan har snabbt blivit ett av Sveriges viktigaste demokratievenemang. Här samlas politiska partier, företag och intresseorganisationer för att diskutera politik och samhällsfrågor med fokus på integration. Järvaveckan gick under 2019 in på sitt tredje verksamma år och har på grund av sin snabba tillväxt inte lyckats hålla takt med att ta fram verktyg för att förenkla och förbättra administrativa processer samt besökares och utställares upplevelse digitalt. Accomplice har sedan 2018 arbetat som digital partner till Järvaveckan med målsättning att göra Järvaveckans digitala upplevelse lika stark som den fysiska.

I dialog med med Järvaveckan-teamet och med insikter ur webbdata från 2018 beslutades att fokusera på ökad användarvänlighet samt att förenkla för det administrativa teamet. Målsättningar för året togs fram och låg som grund för utvecklingsarbetet.

Inför Järvaveckans tredje upplaga, 2019 lanserades därför ett digitalt bokningssystem med integrerad kalender till hemsidan för att avhjälpa administration, förbättra besökarnas och utställarnas upplevelse.

Skärmbild från bokningsgränssnittet
Skärmbilder från gränssnittet
Skärmbild från kalender- och programfunktionen

Järvaveckan 2019 blev en stor succé. Man slog alla besöksrekord och media följde eventet tätt med dagliga inslag. Vi ser fram emot att fortsätta vårt arbete och göra Järvaveckan 2020 ännu bättre. Hoppas vi ses där!

Besök hemsidan: https://jarvaveckan.se
Ansök om medlemskap i bokningssystemet: https://boka.jarvaveckan.se/